Update - újraéledés?

2019.01.26. 18:32

...mert ezt már nem igazán folytatásnak lehet nevezni így, 4 és fél év után. Azonban újult erővel dolgozom a folytatáson, és hasonló giga-mega terveim vannak a folytatáshoz. Az előző hasonló bejelentés után a blog 4 és fél évig kómába esett, most talán nem így lesz.  

Azonban ekkora szünet után nem meglepő, hogy változott az érdeklődési köröm, és ezért a blogon szereplő nyelvek is kicsit átalakultak, nyelvek tűntek el és jelentek meg, valamint vándorlás is történt a csoportok között.

Mik is ezek a csoportok? Mint már oly sokszor leírtam, nem egy polyglot szuperember vagyok, csak tanulom a nyelveket, és ahogy haladok velük, úgy töltöm fel azokat a leckéket, amiket én épp megtanultam. Hibák éppen ezért előfordulhatnak, de erről később. Ez azt jelenti, hogy a blog egyszerre 23 nyelvvel foglalkozik a japánon kívül. Ez tiszta őrültség, mondhatná akármelyik olvasó, és igaza is lenne: rendszeres haladásra csak és kizárólag az 1-es csoportot szánom, a többivel csak olykor-olykor foglalkozom, és komoly nyelvtanulásra alkalmatlan időmennyiség jut csupán rájuk. Ezen belül is a 2-es csoportban szereplő nyelvek kerülnek elő a legtöbbször, míg az 5-ös csoport nyelvei a legritkábban.
Újdonság, hogy mindez heti lebontásban fog történni. Minden héten, amikor új lecke jelenik meg a blogon, a hét kap egy sorszámot, és a sorszámnak megfelelő csoport összes nyelve 3 új leckét kap. Azonban ha egy magasabb sorszámú hét van, azon a héten a magasabb rangú, tehát alacsonyabb sorszámú csoportok nyelvei is kapnak legalább egy leckét.

Például ha bejelentem, hogy most 3-as hét lesz, akkor a 3-as csoport összes nyelve kap 3-3 leckét, a 2-es és az 1-es csoport összes nyelve pedig 1-1 leckét.

És mi a helyzet a japán nyelvvel?
A japán nyelv egy kivétel a blogon, hiszen az az egyetlen nyelv, amiből már rendelkezem valamennyi tudással, tehát nem a leckék feltöltésének napján tanulom én is az adott leckét, hanem tanító jelleggel töltöm őket fel. Ezért a hét sorszámától függetlenül, minden héten 3 új leckére lehet számítani.

És milyen változások történtek?
A következő három nyelv lekerül a listámról:

  • cseh
  • görög
  • lengyel

Ezekből soha nem is készült lecke, és már nem is fog.

A következő három nyelv felkerült a listámra, mellette pedig a csoport száma:

  • holland --> 2
  • tagalog --> 5
  • indonéz --> 5

A következő nyelvek új csoportba kerültek, jelezve a régi és az új csoportot is:

  • arab 2 --> 3
  • hindi 2 --> 4
  • török 3 --> 5
  • perzsa 3 --> 2

Az összes többi nyelv helye nem változott. Az új kiosztás a jobb oldalon található.
Kérlek, értesítsetek kommentben, ha a jobb oldali menü nem működik, sajnos nem vagyok valami profi webszerkesztő.

 

A blog jövőhét hétfőn, tehát január 28-án éled fel a kómából, és az első hét természetesen 1-es hét lesz. Nem szentírás, de a következő beosztást terveztem:

28, hétfő 29, kedd 30, szerda 31, csütörtök 1, péntek

japán
szerb

finn
koreai
szerb
mandarin
japán
norvég
finn
mandarin
koreai
norvég
japán
norvég
koreai
szerb
mandarin

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljunknyelveket.blog.hu/api/trackback/id/tr8314590416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása