한국어, 中文 - ha ezek helyén csak kockákat, kérdőjeleket vagy egyéb szörnyűségeket látsz, akkor ez a '0. lecke' neked szól - a gépeden ugyanis nincsenek telepítve az ázsiai nyelvek. Amennyiben szeretnéd látni, hogy miről van szó, mindenképp fel kell telepíteni!

Windows XP esetén: Vezérlőpult --> Területi és nyelvi beállítások --> Nyelvek --> Kiegészítő nyelvi támogatás --> Kelet-ázsiai nyelvek fájljainak telepítése. Ehhez kelleni fog a Windows CD.

A Windows 7-tel tudomásom szerint nincs ilyen gond, már alapból benne vannak ezek a dolgok, akárcsak a legtöbb Linuxban.

Ez azonban nem elég arra, hogy írni is tudj! Ehhez a következőket kell csinálni:

Koreai esetén: XP-nél ugyanott kell, hogy legyél, mint a megjelenítésnél, Win7-nél pedig keressetek rá a vezérlőpultban a Terület és nyelv-re. Itt lesz olyan, hogy Billentyűzetváltás. A felugró ablakban hozzá kell adnotok a billentyűzetek listájához a koreait. (Az angolt nyugodtan szedjétek ki onnan!) Ezek után az alt és shift billentyűk lenyomásával váltogathattok a magyar és a koreai bevitel között. Ha koreain vagy és még mindig latin betűket ír, nyomd meg az alt gr billentyűt.

Kínai esetén: töltsd le ezt: www.google.com/intl/zh-CN/ime/pinyin/ . Ha megtetted, az alt és shift billentyűk lenyomásával válthatsz a kínai és magyar között. Ha mégse menne, kövesd végig azt, amit a koreaihoz írtam - de a listához a "kínai (egyszerűsített, KNK)"-t add hozzá. Az angolt itt is nyugodtan eltávolíthatod.

Ha végigolvastál mindent, és végigpróbáltad amiket leírtam, de még mindig nem megy: írj kommentet.

A bejegyzés trackback címe:

https://tanuljunknyelveket.blog.hu/api/trackback/id/tr62889416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Anna T. Nagy 2018.01.13. 11:51:31

Szia!
Kipróbáltam a koreait és amit írtál nem megy.
Lenyomtam az altGR-t is a Notepad-ban, de semmi, ugyanúgy latin betűket ír, még a japánnál is.
Megpróbáltam úgy is, hogy az altGR-hez nyomtam egy betűt, de úgy sem működik.
Windows 7, 64 bit
Ilyenkor mitévő legyek?

Üdvözlettel,
A
süti beállítások módosítása